29 december 2015
Kaspar

Mijn favoriete apps voor en tijdens de wintersport

Ik kan niet meer zonder. Tegenwoordig kan je er niet meer blind op vertrouwen dat er in de eerste week van de kerstvakantie in de skigebieden overal een mooi pak sneeuw ligt. Daarom wil ik vooraf en ook tijdens de wintersport weten hoe het weer zich gaat gedragen. Ik zal jullie vertellen welke twee app’s ik hiervoor gebruik.

Sneeuwhoogte.nl: actuele weercondities en ervaringen van anderen

  • Actuele weercondities: Vanaf het moment dat ik de skivakantie hebt geboekt wil ik weten wat de weerscondities zijn op het moment van aankomst maar ook tijdens de rest van de vakantieperiode. Niets is mooier dan aankomen in een gebied waar een dik pak sneeuw ligt maar dat is tegenwoordig niet meer een zekerheid. Vooral niet in de eerste week van de kerstvakantie. Daarom heb ik de gratis app “Sneeuwhoogte.nl” geïnstalleerd. Met deze app kan ik precies volgen wat de actuele weerscondities zijn. Deze app zorgt ervoor dat ik vooraf al kan genieten van webcams die laten zien wat de kwaliteit van de pistes op dat moment zijn. Het kan soms ook nog teleurstellend zijn maar hoe dichter we bij aankomstdatum komen, hoe beter de pistes eruit gaan zien. Tot nu toe is het nog nooit gebeurd dat een dag voor vertrek de pistes er groen bij lagen in plaats van wit. Maar als dat wel zo zou zijn, dan ben ik in ieder geval goed voorbereid op de situatie.
  • Ervaringen van anderen: Naast de webcams vind ik het ook fijn dat deze app informatie deelt van andere wintersporters. Dat kunnen ervaringen zijn maar ook live updates. Ik vind het fantastisch om te lezen dat er wordt geschreven dat de sneeuw in goed staat is en dat er geen lange wachtrijen zijn bij de skiliften. Dat er goede restaurants zijn op de piste en in het dorp. Dat het skigebied ook geschikt is voor kinderen en dat er ook nog andere activiteiten zijn zoals bowlen, zwemmen en schaatsen. Natuurlijk kan ik deze informatie ook uit de promotiefolders halen maar ik vind het vooral heel fijn om alles bij de hand te hebben in 1 app. Daarnaast vertrouw ik meer op wat anderen ervaren dan wat er wordt geschreven in een promotiefolder.

Download Sneeuwhoogte voor Android (gratis)

Download Sneeuwhoogte voor IOS (gratis)

Ski Tracks: mijn snelheid en afstanden

Mijn tweede favoriete app “Ski Tracks” maakt het voor mij mogelijk om een afdaling te registreren waarbij de volgende informatie wordt verzameld:

  • Maximale snelheid
  • Afstand
  • Hoogte
  • Tijd

Nu wil ik jullie niet het gevoel geven dat ik een Pro ben want dat ben ik zeker niet maar ik vind het gewoon leuk om achteraf te kunnen zien hoe ik tijdens de afdaling heb gepresteerd. En ja… natuurlijk probeer ik de volgende keer sneller te zijn met als gevolg dat ik soms onderuit ga en moet bijkomen van een harde val. Maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig registreert: “Ski Tracks” geen val maar duurt de afdaling gewoon wat langer. Ik kijk dan tussendoor op een zonnig terras of aan het einde van de dag, lekker warm op de bank, welke resultaten ik heb behaald want je kan meerdere afdalingen bewaren. De volgende dag kan ik dan weer proberen om een bepaalde afdeling te verbeteren.

Download Ski Tracks voor Android (gratis)

Download Ski Tracks voor IOS (gratis)

Ik hoop dat mijn informatie van toepassing kan zijn als jullie gaan genieten van een heerlijk wintersport.

 

MhM