5 juli 2016
Groeten van Ben

Mobiel verleidelijker dan vriend(in)?

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die net te veel met zijn mobiele telefoon bezig is. Tijdens het eten, een concert, in de klas en zelfs in bed. Stiekem doen we het allemaal. En laten we ons net te vaak opslokken door alle mobiele verleidingen. 90% van de inwoners van Nederland ziet wel eens een vriend(in) die net te veel met zijn mobiele telefoon bezig is tijdens het eten of een concert, in de klas en zelfs in bed.

Ben je er 100% bij?

Nog even snel dat Youtube filmpje afkijken waar je al aan was begonnen. Snel even je whatsapp checken tijdens het eten. Reageren op dat Facebook messenger berichtje dat je net binnen kreeg, terwijl je eigenlijk aan het werk bent. Vooral niets willen missen van de snaps van je favoriete celebrity. En net voor het slapen gaan nog even door je favoriete hashtag heen scrollen op Instagram. Wat 10 jaar geleden nog onbeschoft was, wordt nu vaak geaccepteerd. Ik moet toegeven “Ik doe het zelf ook”. Maar tegelijkertijd wil ik er juist ‘bij’ zijn. In het moment. Met elkaar. Niets missen. En gewoon op gaan in het moment zelf.

Ben nieuwsgierig hoe jij dit doet

We doen het bijna allemaal: 60% laat zich soms net te vaak opslokken door alle mobiele verleidingen. Meer dan 2 uur per dag besteden we er gemiddeld aan. Daardoor zijn we niet altijd 100% bij de les. Bekijk het filmpje hieronder eens. Herken je dit? Ik ben nieuwsgierig hoe jij er 100% bij probeert te zijn. En welke dillema’s dit voor jou meebrengt. Vertel jij het me? #Benbenieuwd #Benjijer100%bij

De groeten van Ben

MhM