5 december 2016
Coen

Netflix offline, hoe werkt het?

Als student zit ik vaak in de trein en heb ik tijd voor een leuke film of een aflevering van mijn lievelingsserie. Toch doe ik het niet omdat ik bang ben mijn hele internetbundel te verbruiken. Netflix snapt dit probleem en maakt het vanaf 2 december mogelijk om jou film of aflevering offline te downloaden. Maar hoe moet dat eigenlijk? Ik leg het je uit.

App to date

Aller eerst is het verstandig om de app helemaal up-to-date te hebben. Dit gaat vaak automatisch maar dit is ook handmatig te doen via de appstore of playstore. Is dit al het geval dan kunnen we aan de slag. Allereerst openen we de app Netflix. Klik je op een film of serie die jij graag wil zien dan is er nu een nieuwe knop in beeld.

Download je film via Netflix

 Deze knop vertelt welke film of serie wel offline te downloaden is. Klik je hier op, dan zal de download vanzelf starten. Je kan alleen downloaden als je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. Ben je dit niet dat geeft Netflix hier een waarschuwing voor zodat je niet perongeluk heel veel mb’s verbruikt. Houd er rekening mee dat een film of aflevering wel altijd geheugen nodig heeft op jou mobiel op tablet.

Hoe speel je offline af?

Heb je op de knop gedrukt zie je dat de film of aflevering wordt gedownload. De download is klaar als er 100% in beeld staat. Om de film of aflevering nu te bekijken gaan we via het menu (De drie witte streepjes) links boven in de hoek naar “Mijn downloads”. Hier zullen alle films en afleveringen staan die je download. Wil je offline een film of aflevering afspelen doe dit dan via dit scherm.

Welke films of afleveringen zijn beschikbaar?

Wil je meteen zoeken tussen de vele films en series die te downloaden zijn? Ga dan via het menu naar “beschikbaar voor downloaden”. Hier is via een simpele zoek functie snel te zien of jouw film er tussen staat.

Wat vindt jij van de nieuwe Netflix functie?

Ik ben heel blij met deze nieuwe functie. Op vakantie, in het vliegtuig of een lang trein ritje? Ik heb nu altijd een paar films opzak zonder dat het mij veel mb’s kost. Ik zelf ga hier veel gebruik van maken maar ben juist benieuwd wat jij van deze nieuwe functie vind. Is het een duimpje omhoog of omlaag?

NhN