15 juli 2016
Marc

Review: de Samsung Galaxy S6: Ben verbluft

Ik ben niet van het allernieuwste - en ik ben al helemaal niet van het allerduurste”. Je kent de zinnen vast wel uit de Ben commercial. De parachutist kiest tegendraads zijn eigen weg, laat zich niet gek maken - en al helemaal niet door de nieuwste mobiele telefoon. Slim van Ben. Er zijn prima alternatieven voor de toestellen in het topsegment en je levert echt niet zoveel in. Maar nu komt Ben opeens met zo’n topper die, hoewel hij al ruim een jaar op de markt is, nog niets van zijn kwaliteit en glans verloren heeft: de Samsung Galaxy S6.

De Samsung Galaxy s6: Veel details!

De Samsung Galaxy S6 ziet er prachtig uit, ligt heel fijn in de hand en zal ook nog goed in de meeste broekzakken passen. Samsung heeft met een 5.1 inch display wat mij betreft echt het ideale formaat en gewicht gevonden.

Dan de kwaliteit van dat display: Super AMOLED staat garant voor een rijke en heldere kleurweergave. Ook de details zijn fantastisch dankzij een QHD resolutie van 1440 x 2560 pixels. Dat zijn zo’n 577 pixels per inch, scherper dan je met het blote oog nog kunt zien - maar dat biedt je wel de mogelijkheid om details in je foto’s van heel dichtbij te bewonderen.

samsung galaxy s6

Uitstekende camera

Dat laatste is belangrijk omdat je met de Samsung Galaxy S6 ook een uitstekende camera met 16MP resolutie in handen hebt – nog steeds een van de beste op de markt. Die kan je vlot starten zonder het toestel eerst te hoeven ontgrendelen, door twee keer op de home button te drukken. Het diafragma (de lensopening) is fors (f/1.9), waardoor je ook met minder licht nog bruikbare foto’s schiet.

Een van de bijzondere instellingen is “Live HDR”. Met HDR (“high dynamic range”) worden zowel de lichte als de donkere delen van je foto goed belicht. Vroeger had je daar drie verschillend belichte opnamen voor nodig die achteraf op elkaar geprojecteerd werden. Met Live HDR doet de sensor het in één keer en zie je het resultaat zelfs al vóór je de foto maakt!

Razendsnel en vingerafdrukscanner

De Samsung Galaxy S6 is heel erg vlot dankzij een octa-core processor (1.5GHz en 2.1Ghz). Met 3GB werkgeheugen zal je ook geen hapering merken. Bovendien dient de homebutton onder het display als vingerafdrukscanner – waarschijnlijk de meest effectieve manier om anderen de toegang tot de inhoud van je toestel te ontzeggen.

Zijn er dan helemaal geen nadelen op te noemen aan dit toestel? Wel een paar. Het geheugen is niet uit te breiden - maar als 32GB opslag niet genoeg blijkt, is er altijd nog de Cloud. Verder is de Samsung Galaxy S6 officieel niet waterdicht. Ik zou me persoonlijk niet heel druk maken om een regenbuitje, maar let op: bij waterschade vervalt je garantie wel. Voorkomen is beter dan gezeur. De Galaxy S6 is bovendien de eerste Samsung waarbij je de accu niet zelf kunt vervangen. Je kan hem wel draadloos opladen.

Zelf heb ik er meer dan een jaar mee rondgelopen dus ik weet uit ervaring: de Samsung Galaxy S6 is een lust voor het oog en echt een feest om mee te werken. De allerBenste deal die ik ooit gezien heb.

RhR