4 februari 2016
Marc

Review: Huawei P8 - Chic

De omloopsnelheid van mobiele telefoons is nauwelijks bij te houden zo hoog – het ene model ligt nog niet in de schappen of we kunnen alweer uitkijken naar z’n opvolger. In het kersverse toestelaanbod van Ben zie ik daarom nu al een toptoestel staan: de Huawei P8. Niet de Lite versie, maar het originele vlaggenschip uit China – en laat ik daar nu al een tijd mee rondgelopen hebben.

Het oog wil ook wat

Het begint al bij de stijlvolle verpakking en ook het 5.2 inch full HD display van de Huawei P8 oogt uitstekend. Dat vind je in een luxueuze behuizing van volledig aluminium. Het 6.4mm ranke toestel voelt erg solide aan, terwijl het maar 144 gram weegt.

Echt heel fraai is de subtiel schuin afgeslepen omranding. Aan de rechterkant vind je de volumebutton, de aan/uit toets en twee mooi weggewerkte slots voor micro-SD en nano-sim. De achterkant is niet van glas maar lijkt op het materiaal dat Apple gebruikte in de iPhone 5. Dat ligt echt heel lekker in de hand: het voelt zowel fris als fluwelig aan en je zal er geen vingerafdruk op zien.

Onder de motorkap

Met een octa-core processor is het toestel echt vlot in gebruik en het heeft ook nog eens 3GB werkgeheugen. Als het interne geheugen van 16GB je te beperkt is kan je het uitbreiden met micro-SD (maximaal 128GB). Het toestel is ook nog eens lang standby dankzij de accu van 2680 mAh accu.

Aardige extra features

De Huawei P8 is spatwaterdicht dus bestand tegen een regenbui. Het display is al in de fabriek voorzien van een screen protector die niet opvalt. Dat biedt het glas extra bescherming – en al zal het op termijn wat slijtagesporen vertonen, ik zou het zeker niet snel verwijderen. Screenshots maak je door twee keer met de knokkel van je vinger op het scherm te kloppen. Daarmee kan je ook een deel van een foto als het ware “uitsnijden”. Het is eenvoudig de grootte van je selectie met je vingertop aan te passen voor je hem opslaat.

Camera: razendsnel, maar ook extreem lange sluitertijd

Als je de onderkant van de volumetoets twee keer snel indrukt maak je razendsnel een foto: binnen iets meer dan een seconde! Maar je kan de lens ook meer dan 30 seconden open laten staan… Dan komt er dus veel meer licht op de sensor en daar heb ik zelf voor nachtfoto’s vaak gebruik van gemaakt. Huawei zocht de samenwerking met een kunstenaar om deze bijzondere video te realiseren – het kost veel voorbereiding, maar het ongetwijfeld gepimpte resultaat is indrukwekkend!

Dus?

De Huawei P8 is een lekker veelzijdig toestel in een chique behuizing met prima specificaties en een aantal opvallende extra’s – wat mij betreft een van de Benste deals van dit moment. 

RhR