28 juni 2016
Mariska

Review: iPhone SE: veel voordeel voor een kleiner budget

Ben is niet van het allerduurste. En daarom ook meestal niet van het allernieuwste. Net als ik. Ben en ik hadden een gemeenschappelijke zoektocht, welke bestond uit een goed formaat toestel, voor een zacht prijsje maar wél een die een aantal jaar mee kan. Ik wil mijn budget namelijk ook nog aan andere plezierige dingen besteden. Et voila; de iPhone SE.

Dit recent gelanceerde Apple product past naar mijn mening helemaal in mijn straatje. En in die van Ben.

Voordelig prijsje

De iPhone SE is niet het allerduurste Apple toestel op de huidige markt. Voor het eerder gelanceerde broertje 6 betaal je nog steeds meer. Ondanks dat de binnenkant van de SE nagenoeg gelijk is aan die van de iPhone 6, heeft het toestel toch een voordeliger prijsje. De adviesprijs van een losse de iPhone SE met 16 GB opslaggeheugen bedraagt 489 euro. En bij Ben kun je hem in combinatie met een abonnement zelfs al krijgen vanaf 399,95 euro. Dat past precies in mijn budget!

Evenveel power als de iPhone 6s

Hoe ziet de SE er aan de binnenkant uit? Hoewel het met z’n 4 inch een klein toestel is, heeft de iPhone SE evenveel power als de iPhone 6S. Dit komt door de A9 en M9-chips, die in beide toestellen te vinden zijn. Een stuk krachtiger dan bijvoorbeeld de iPhone 5S en 6. Ook de 12 megapixel iSight camera is top, net als de mogelijkheid tot het maken van een live foto. Hoe leuk om een foto met geluid te maken! Wat mij een veilig en persoonlijk gevoel geeft, is de mogelijkheid van ontgrendelen door Touch ID. Daarbij is de SE erg energiezuinig waardoor de batterij super lang mee gaat. Ondanks regelmatig gebruik gedurende de dag, kan je zeker 24 uur vooruit. Ik kan nu met een gerust hart mijn oplader ‘vergeten’.

Een vertrouwd design

Met dezelfde behuizing, ‘hoekige’ vorm, ronde volumeknoppen en powerknop aan de bovenkant is de iPhone SE weer terug naar het design van de iPhone 5S. Met als voordeel dat hij in een extra kleurtje verkrijgbaar is. Mocht je, zoals ik, niet blij worden van goud, ga dan voor rosé goud, spacegrijs of zilver. Een (bescherm)sticker op de voorkant voor extra bescherming en…   go!

Ben niet van het allerduurste, allernieuwste….  of allergrootste

De laatste jaren worden schermen steeds groter. En groter. Betekent dit ook dat het toestel minder makkelijk in gebruik is? Dat is persoonlijk. Een toestel dat met één hand te bedienen is, heeft in ieder geval mijn voorkeur. En die het liefst ook nog op te bergen is in mijn broekzak. Dat kan met de iPhone SE. Niet het allergrootste scherm, maar wel zeer gebruiksvriendelijk.

Mijn keuze was snel gemaakt; die gaat mee in mijn broekzak! De keuze van Ben ook; toevoegen aan het toestelaanbod. De iPhone SE; een hoop voordeel voor een kleiner budget.

RhR