6 februari 2017
Michael

Review: Samsung Galaxy A3 (2017)

De Samsung Galaxy A3 (2017) is nog maar net uit en nu al leverbaar bij Ben. Zoals je sowieso gewend bent van Ben is deze verkrijgbaar voor een gunstige prijs. Lees hier waarom je niet verder hoeft te zoeken dan deze mooie, nieuwe krachtpatser van Samsung.

Waarom dezelfde naam?
Het eerste dat bij dit toestel van Samsung natuurlijk opvalt, is dat de naam niet heel erg vernieuwend is. Gaat het slechts om een heel kleine verbetering van de oude versie? Nee, het gaat echt om een volledig nieuw toestel met flink wat verbeteringen qua behuizing van het toestel, maar ook op specificatiegebied is het toestel flink vooruit gegaan. Waar Samsung (maar ook andere merken) voorheen elk jaar hun best deden om met de meest creatieve namen op de proppen te komen, wordt er nu steeds meer vastgehouden aan vaste toestelnamen. Ten eerste zal de creativiteit wel wat moeilijker geworden zijn, maar er is vooral ook goed naar de auto-industrie gekeken. Hier wordt al heel lang vastgehouden aan herkenbare modelnamen, zodat je makkelijker weet welk model bij jou past qua behoeften, maar ook qua budget. Zo is de nieuwe A3 van Samsung een mooie en sterke vervanger van het oude model in het middensegment op toestelgebied.

Hoogwaardig ontwerp voor een zachte prijs
Ondanks het relatief kleine formaat (vergeleken met de duurdere en grotere toestellen die je tegenwoordig veel ziet) ligt het toestel fijn en vooral ook stevig in de hand. Je merkt echt dat je iets goeds en degelijks vast hebt door het gewicht, maar ook door de fijne afwerking. Waar Samsung, zeker bij de goedkopere modellen, vroeger nog wel eens kritiek kreeg op de materialen van hun toestellen is dat echt niet meer van toepassing. Qua formaat vind ik persoonlijk toestellen met een schermafmeting van 4,7 inch echt verreweg het fijnst werken. Je kunt alles gewoon lekker met één hand doen en het scherm is groot genoeg voor foto’s en alle toepassingen. Bovendien met een lekker scherp Super AMOLED HD scherm. Ondanks de vriendelijke prijs is de Galaxy A3 (2017) echt niet zomaar een goedkoop plastic ‘dingetje’, maar een mooie combinatie van glas en metaal. Naar je eigen smaak verkrijgbaar in mooi elegant zwart of ‘fancy’ goud.

Geavanceerde en gebruiksvriendelijke camera
Op cameragebied zijn we tegenwoordig erg verwend. Het draait al lang niet meer om een wedstrijd van de hoogste megapixels. Zo heeft de Samsung Galaxy A3 (2017) zijn camera ook goed op orde. Als je net als ik gewoon makkelijk en snel mooie ‘huis-tuin-en-keuken’ foto’s wil maken voor je telefooncollectie of om te delen op social media is de camera prima. Dit geldt ook voor de selfie liefhebbers waarbij de ‘Floating Camera Button’ erg handig is, zodat je niet allerlei acrobatische handelingen hoeft te verrichten, maar vanuit alle hoeken gemakkelijk een foto kunt maken. De echte fotoliefhebbers kunnen ook lekker aan de slag met allerlei ingebouwde filters en handmatige instellingen.

Functionaliteiten voor alledaags gebruiksgemak
Bijna alle merken proberen zich met hun topmodellen te onderscheiden middels allerlei ingewikkelde foefjes en specificaties (oftewel dingen die je toch niet nodig hebt en in de praktijk niet gaat gebruiken). Met de Samsung Galaxy A3 (2017) heb je gewoon een telefoon waarmee je in het dagelijkse gebruik alles kunt doen wat je wil en ook echt nodig hebt. Daarnaast beschikt de nieuwe A3 ook over een aantal praktische dingen die het ‘leven’ echt gemakkelijker maken. Denk hierbij aan de stootvastheid en waterdichtheid (met het IP68 certificaat). Natuurlijk niet de hele dag mee gaan diepzeeduiken, maar je hoeft je niet echt zorgen meer te maken over eventuele waterschade. De accu gaat lang mee bij normaal gebruik en laadt ook echt snel op met de nieuwe USB-C standaard, die je bovendien zonder gepriegel in je toestel stopt. Het geheugen kun je met losse kaartjes uitbreiden tot 256 GB of je kunt je bestanden in de Cloud opslaan. Echt handig ook is het ‘Always-on display’ waarbij je je muziek, notificaties en klok ook gewoon kan bekijken als je toestel op stand-by staat.

Waarom de nieuwe A3?
Na het lezen van deze review ben je hopelijk net zo enthousiast over de Samsung Galaxy A3 (2017) als ik. Als je op zoek bent naar een telefoon van een A-merk, die er  kwalitatief en chique uitziet, qua specs alles erop en eraan en uiteraard voor een zeer gunstige Ben prijs zou ik niet weten waarom je nog verder zou willen kijken?

RhR