4 maart 2016
Marc

Review Samsung Galaxy S5 Neo: super voor selfies!

Ben doet het gewoon weer: een toestel aanbieden dat ik zelf al meerdere vrienden en kennissen heb aanbevolen – en niemand heeft achteraf bij me gemopperd. Zeker, het is niet het nieuwste van het nieuwste, maar als het niet teveel mag kosten en je toch een uitstekende mobiele telefoon wil, is de S5 Neo een prima keuze.

Samsung zelf heeft net de Galaxy S7 aangekondigd, dus S5 klinkt alweer behoorlijk gedateerd. Maar zo gaat het nu eenmaal in deze industrie - het betekent niet dat de S5 Neo achter loopt. Integendeel.

Spatwaterdicht, zonder klepje

De nieuwste Galaxy S7 is bijvoorbeeld spatwaterdicht zonder het “klepje” dat de Galaxy S5 nog had, maar dat is de S5 Neo ook – en óók zonder klepje. Dat je je niet meer druk hoeft te maken over een onverwachte regenbui blijf ik een belangrijke eigenschap van een mobiele telefoon vinden.

De S5 Neo oogt zelfs weer beter. Dat komt door de omranding. Bij de S5 was die nog van zilverkleurig plastic dat op den duur kon afbladderen. De materiaalkeuze van Samsung voor de S5 Neo is daar duidelijk tegen bestand – dat ziet er een heel stuk strakker uit en voelt ook beter aan.

Lekker lang stand-by

Verder is de S5 Neo gelijk aan z’n veel duurdere voorganger. Ook hier kan je de achterklep verwijderen om het opslaggeheugen met een micro-SD uit te breiden. En: om de accu te verwisselen – een groot voordeel waar je misschien pas na ruim een jaar achter komt. Zelfs de kwaliteit van het display is hetzelfde en ziet er gewoon supergoed uit met een resolutie van 1080 x 1920.

Is er dan helemaal geen verschil? Jawel, achter het display: de S5 Neo heeft een iets tragere processor. In de praktijk merk je daar niet zo gek veel van en het voordeel is dat de accu nog wat langer meegaat – de S5 Neo heeft een “octacore” processor en die hoeft wat minder hard te werken dan de “quadcore” van de Galaxy S5 zelf.

Prima camera specs!

De camera dan? Let op: de S5 Neo heeft net als z’n voorganger óók een 16MP resolutie en zelfs een groter diafragma – dat wil zeggen dat de sensor méér licht opvangt, zodat je betere foto’s kunt maken als het wat donkerder is. Nóg sterker: de front-camera –voor selfies – profiteert daar niet alleen van, maar heeft nu zelfs een resolutie van 5MP!

Nu ben ik persoonlijk niet zo dol op selfies, behalve als ze een beetje anders dan anders zijn – zie mijn foto. Heb jij toffe creatieve selfies, met of zonder selfie stick? Deel ze hieronder via een link naar Instagram bijvoorbeeld, of waar je ze zelf het liefste deelt. Ben benieuwd!

RhR