2 juli 2017
Marc

Samsung Galaxy A3 (2016): verleidelijk

Dit jaar is Samsung begonnen om een aantal van hun toestellen – vooral in de A-serie en J-serie – te upgraden, om ze daarna als “2016-editie” uit te brengen. Eigenlijk net zoals het eerder met de “Neo”-serie deed. De toestellen hebben niet echt een nieuw design, maar ze zijn opgefrist met betere specificaties weer toekomstbestendig - m’n dochter heeft jaren plezier gehad van haar S3 Neo.

Betere specificaties

De Samsung Galaxy A3 (2016) is iets groter en zwaarder dan zijn voorganger. Het Super AMOLED display heeft nu een HD resolutie (720 x 1280 pixels). De processor is wat sneller en je kan er een grotere micro-SD in kwijt voor extra geheugen. Het toestel wordt tot en met 2 oktober geleverd inclusief micro-SD van 64GB!

De camera heeft een hogere resolutie van 13MP en de lichtgevoeligheid is groter (f/1.9). Je moet er geen wonderen van verwachten maar in goed licht doet hij het prima. Ook is de accu met 2300mAh sterker dan z’n voorganger. Het intern geheugen is met 16GB gelijk gebleven en het werkgeheugen is met 1.5GB wel wat bescheiden maar effectief – dat het toestel soms iets trager reageert zie je eigenlijk alleen als je (zoals ik) ook met veel duurdere telefoons gewerkt hebt.

In handen

Specificaties zijn belangrijk – je wil immers geen “ouderwets” toestel. Maar voor mij gaat het in dit geval ook om iets anders. Toen ik de Samsung Galaxy A3 (2016) voor het eerst uit de doos haalde was ik echt verbaasd. Het toestel voelt – zeker voor in deze prijsklasse – echt ontzettend cool aan, ook dankzij z’n glazen achterkant. Dankzij z’n gewicht heb je voor je gevoel iets stevigs in handen, geen goedkoop plastic ding.

Het oog wil ook wat

De looks zijn ook niet te missen. Met z’n strakke metalen behuizing en afgeronde hoeken oogt het als een klein sieraad. En natuurlijk behoort de kleurweergave van Samsung’s Super AMOLED tot de beste die je in een mobiele telefoon kan krijgen. Ook in fel zonlicht toont het display met gemak wat je zien wilt. Het toestel is bovendien lekker vlot te wekken met de metalen button aan de rechterkant, en door twee keer de home button in te drukken start je de camera snel (ook als het toestel in slaapstand is).

Verleidelijk

Zelf kan ik maar moeilijk kiezen tussen de luxe van een groot display en het gemak van een mobiele telefoon die je ook nog met één hand bedienen kan. Met de Samsung Galaxy A3 (2016) kan je dat zeker. Het toestel glijdt natuurlijk soepel in je broekzak en ook dat vond ik erg prettig. Het is allicht niet zo’n razendsnelle alleskunner als zijn grote broer in het portfolio van Ben (de Galaxy S6), maar het kost je dan ook een stuk minder. De Galaxy A3 (2016) is zijn geld zeker waard.

ShS