21 mei 2019
Stijn

Samsung Galaxy A50: top model voor de prijs?

Samsung heeft dit jaar de hele A-serie vernieuwd waarvan de Samsung Galaxy A50 misschien wel de perfecte middenmaat is. Voor de prijs van een middenmoot toestel lijk je nu de specificaties van een topmodel te krijgen. Maar is dat ook echt zo? Ik zoek het voor je uit door de Samsung Galaxy A50 naast de Samsung Galaxy S10 te leggen.

Design met topscherm en plastic omhulsel

Samsung A50Het verschil tussen de A serie en de topmodellen lijkt dit jaar misschien wel het kleinste ooit. Je krijgt zo’n beetje alle specificaties van een topmodel: een groot en helder AMOLED scherm dat zorgt voor een perfect contrast, drie camera’s op de achterkant en een vingerafdrukscanner in het scherm! Waarom zou je nog een Samsung Galaxy S10 kopen?! Nou, er zijn nog steeds verschillen al zijn ze klein. De achterkant van de Samsung Galaxy A50 lijkt van glas zoals veel topmodellen tegenwoordig hebben, maar is eigenlijk van plastic. Bovendien is de achterkant zo afgerond aan de zijkanten dat het toestel fijn in de hand ligt. Let wel dat hij niet uit je hand glipt want hij is net zo glad als de glazen topmodellen. De volume knop en de aan- en uitknop vindt je zoals gewoonlijk aan de zijkant. De luidspreker zit als een heel klein onderdeel precies boven de selfie-camera, voor handsfree bellen zit ook nog een luidspreker aan de onderkant van het toestel. Gelukkig heeft Samsung de 3.5mm hoofdtelefoon aansluiting aan de onderkant niet weggehaald en krijg je er nog gewoon een setje oordopjes bij. En de snelle oplader met een usb-c kabel kan natuurlijk niet missen.

Top camera’s voor een lage prijs

De tijd dat je een telefoon in het middensegment kocht en een enkele camera kreeg is duidelijk voorbij, Samsung heeft bij de Galaxy A50 gekozen voor maar liefst drie camera’s. De hoofdcamera heeft namelijk 25 megapixels, een stuk meer dan de 12 megapixels in de Samsung Galaxy S10. Daarnaast zitten er nog twee camera’s in de module: een groothoek camera om zoveel mogelijk in beeld te krijgen en een dieptesensor. Met de dieptesensor kan je in de camera app precies aangeven hoe scherp of onscherp de achtergrond moet zijn. Over de kwaliteit van de camera’s valt dan ook niets te klagen. Aan de voorkant is de camera in het midden geplaatst in een zogenoemde druppel design. Ook die camera is voorzien van 25 mexapixels en heeft een vrij brede hoek zodat niet alleen jij op de foto past, maar ook al je vrienden.

Accu & scherm

Vroeger werd een AMOLED alleen toegepast op topmodellen omdat het een vrij dure techniek is. Inmiddels zie je dit zelfs in de A-serie terugkomen! AMOLED kan elke pixel individueel aansturen. Daardoor kunnen de pixels die een zwarte achtergrond moeten tonen gewoon uitstaan. Hiermee heeft Samsung het Always On Display ontwikkeld, een manier om altijd de informatie op het scherm te tonen terwijl er maar heel weinig stroom wordt verbruikt. Combineer dat met de gigantische accu met 4000 mAh en je kan de Galaxy A50 rustig een hele dag flink gebruiken zonder dat de batterij op gaat, ideaal!

Vingerafdruk in het scherm

Als laatste zeker niet het minste punt: je kan de Galaxy A50 openen door je vinger op het scherm te leggen. Onder het scherm zit namelijk een sensor die jouw vinger herkent. Hierdoor vult het scherm de hele voorkant van het toestel maar hoef je niet achterop te zoeken totdat je vinger een scanner vindt.

Is de Samsung Galaxy A50 dan toch niet gewoon een topmodel?

Ik had zelf nooit verwacht dat je zo snel al de specificaties van een top toestel in de A serie zou vinden. Op een paar kleine punten na zou je haast zeggen dat je met de Galaxy A50 het topmodel in handen hebt. Door de plastic achterkant en de vingerafdruk scanner die toch iets langzamer is dan in de S10 merk je wel dat er iets bespaard is. Toch blijft dit naar mijn mening het toestel waar je het meeste waar krijgt voor je geld!

Ben je overtuigd? Bestel dan nu de Samsung Galaxy A50 bij Ben met een voordelig abonnement!

ShS