20 april 2017
Hans

Sim Only vs. Prepaid

Weet je nog, die mooie tijd van prepaidkaarten. Weer naar de Primera voor een nieuwe kaart en vervolgens te vaak een veel te lange code invoeren. Lang lang geleden, en voor sommigen nog steeds de realiteit. Een groot aantal nieuwe Ben klanten stapt over van een prepaid naar een Sim Only abonnement. Waarom? In deze blog leg ik uit wat het grote voordeel is van Sim Only vs. Prepaid.

Waarom wordt prepaid nog steeds verkocht?

Het woord zegt het al: je betaalt vooraf. Het tegoed is te gebruiken wanneer jij dat wilt, zonder dat je vast zit aan een maandelijkse termijn. Het telefoongebruik van mensen verschilt veel. Soms bel je veel, soms weinig. Met een prepaid heb je veel controle over je kosten en zal je nooit tegen hoge kosten aanlopen. Tegelijk is het nadeel dat het kan gebeuren dat je ineens zonder minuten zit, terwijl je graag verder zou bellen. Je moet vervolgens naar een verkooppunt om een nieuwe prepaid kaart aan te schaffen.

Waarom is een Sim Only abonnement zo populair?

Bij een Sim Only abonnement ga je een verbinding aan met een provider. Je krijgt elke maand een factuur en betaald pas aan het einde van de maand, nadat jij jouw abonnement hebt verbruikt. Vandaar dat dit abonnement ook wel postpaid wordt genoemd. Er zijn een aantal opties voor het aangaan van dit abonnement: een maandelijks opzegbare of 24 maanden Sim Only. Het voordeel van een 24 maanden abonnement is dat de maandelijkse kosten erg laag zijn. Vergelijk de kosten van een prepaidkaart maar eens met een Sim Only abonnement van Ben:

Prepaid vs Sim Only

Maandelijks opzegbaar

Het voordeel van een maandelijks opzegbare Sim Only is de flexibiliteit van het abonnement. Als in de praktijk blijkt dat je toch niet veel gebruik maakt van het abonnement, kun je deze eenvoudig weer naar boven of beneden aanpassen. Natuurlijk blijf jij in beide gevallen jouw eigen nummer behouden.

Conclusie

Alles hangt af van jouw telefoongebruik. Wanneer jij jouw telefoon wel regelmatig gebruikt is een Sim Only abonnement vrijwel altijd goedkoper. Bij Ben heb je al een Sim Only vanaf 5 euro per maand! En met MB Pauze blijf je altijd binnen jouw bundel.

Wist je dat je vanaf 17 juni de Ben bundel voor hetzelfde tarief in de Europa kunt gebruiken? Geen hoge kosten meer tijdens jouw vakantie deze zomer met een Sim Only abonnement van Ben!

ShS