21 september 2016
Coen

Snapchat, hoe werkt dat nu eigenlijk?

Snapchat is één van de meest populaire apps die er is op dit moment. Makkelijk momenten delen met vrienden en familie of het is gewoon tijd voor een mooie selfie. Een foto die je verstuurd maar die na het openen na enkele seconde verdwijnt. Veel jongeren gebruiken de app al maar steeds meer volwassenen gaan de app nu ook gebruiken. De vraag is nu: Hoe werkt dat Snapchat eigenlijk?

Hoe maak ik een snapchat?

Na het downloaden van snapchat in de app store of google play kan je beginnen met snappen. Om een foto te maken, of te wel een snap, druk je op de grote ronde knop. Heeft jouw mobiel ook een camera aan de voorkant dan is het mogelijk een selfie te maken. Mijn eerste selfie was niet echt een succes. Om je meteen een tip mee te geven: houdt de camera niet te dichtbij.

Gezichtsherkenning met Snapchat

Snapchat heeft sinds een tijdje de mogelijkheid om filters over de foto te plakken die jouw gezicht herkennen. Doormiddel van een paar seconden (via het scherm) op je gezicht te drukken komen er verschillende functies beschikbaar. Je kan dan opeens een kroontje op hebben of een hondje zijn. Snapchat zet steeds nieuwe mogelijkheden erop. Leuk in je eentje maar helemaal leuk met vrienden of familie samen.

Bewerken van de snap

Na het maken van de snap is deze nog op verschillende manieren te bewerken. Wat vaak wordt gebruikt is een filter. Dit is een laag over de snap die de kleurstelling veranderd. Dit kan je doen door met je vinger van rechts naar links te swipen. Met het potloodje rechtsboven in het scherm kan er getekend worden op de snap. Hier is keuze uit verschillende kleuren. Met de knop T kunnen we er een tekst in plakken. Automatisch komt het toetsenboord dan tevoorschijn. Ik gebruik dit vaak want ik wil altijd er even een opmerking bij zetten. Is de snap nog niet genoeg bewerkt kunnen we met vanuit de stickerknop uit vele stickers kiezen en plakken.

Is de foto geen succes druk dan gewoon op het kruisje links boven. Is het juist een foto die waard is te bewaren dan druk je op het pijltje wat naar beneden wijst. Helemaal links onder is er nog een stopwatch te zien. Deze knop geeft je de mogelijkheid om de kiezen hoelang de ontvanger de foto kan zien. De keuze bestaat uit 10 seconde tot 1 seconde. Uit ervaring is 5 of 6 seconde genoeg voor de ontvanger om de foto goed te kunnen zien. Korter dan dat wordt al wat moeilijker.

Verzenden van de snap

Klaar met bewerken? Dan kunnen we de snap gaan verzenden. Door op de pijl te drukken rechtsonder kom je in een nieuw scherm terecht. Hier kun je kiezen naar wie je de snap gaat verzenden. Boven aan is de keuze om mijn verhaal aan te vinken. Hierdoor kunnen al je vrienden op snapchat de snap 24 uur lang bekijken. Daarna verdwijnt deze snap weer voor je vrienden. Vink de personen aan die de snap mogen ontvangen en druk op de knop rechtsonder Keuze kunnen maken? De snap is nu verzonden. Gefeliciteerd je eerste snap is met succes verstuurd!

Over mijn gastblogger: Ik ben Coen. Sinds kort ben ik onderdeel geworden van het marketing team bij Ben. Ik ben altijd nieuwsgierig en als ik iets niet snap ga ik het onderzoeken. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vrienden en familie en houd ik ervan om met lekker weer te gaan varen.

ShS