2 augustus 2016
Bianca

Stage lopen bij Ben: super leerzaam!

Stage lopen bij Ben is heel erg leuk en gezellig, maar vooral super leerzaam! Zoek jij een leuke stage of ben je alvast aan het oriënteren? En ben je benieuwd wat je bij Ben allemaal kan leren? Ik vertel het je in dit blog mijn verhaal over mijn stage bij Ben.

Wat is er zo leuk aan stage lopen bij Ben?

Omdat je bij Ben werkt in een vrij klein team is je functie erg breed. Als stagiair krijg je veel verantwoordelijkheden en werk je samen met verschillende externe partijen. De vrijheid om zelf projecten op te pakken en actief mee te werken zorgt er voor dat je je kan ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Mijn werkzaamheden bij Ben

In mijn eerste week viel ik gelijk met mijn neus in de boter. Ik mocht meteen op de foto voor de Ben blog en er werd een blog-account voor mij aangemaakt. Ik werd overal bij betrokken, waardoor ik mij al vanaf de eerste dag een onderdeel van het team voelde.

Gedurende mijn stage heb ik de social media manager ondersteund met haar dagelijkse werkzaamheden. Zo mocht ik zelf briefings opstellen en meedenken met de ontwikkeling van de social media posts voor de verschillende social kanalen van Ben. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de social win-acties van Ben. Ook ben ik een project gestart om e-mailcommunicatie over de Ik Ben pagina te verbeteren. Bij dit project heb ik samengewerkt met Ben collega’s uit verschillende teams. Zelf vond ik het super leuk om ook met mensen van andere disciplines samen te werken.

Mijn afstudeeronderzoek

Ook heb ik tijdens mijn stage een afstudeeronderzoek gedaan voor mijn eindscriptie. Ik heb een doelgroeponderzoek uitgevoerd door interne data te analyseren en diepte-interviews te houden. Hiervoor zat ik elke week met mijn begeleider vanuit Ben. Hij heeft mij gedurende mijn gehele stage intensief begeleid bij mijn onderzoek. Daarnaast heb ik voldoende tijd en ruimte gekregen om mijn onderzoek goed uit te kunnen voeren. Hierdoor was ik in staat een goede scriptie te schrijven en heb ik geen last gehad van scriptie stress. Iets wat ik bij andere medestudenten toch wel regelmatig heb gehoord.

Een super leerzame stage in een heel leuk team

Bij Ben kwam ik terecht in een super gezellig team met collega’s waar ik veel van heb geleerd. Wat ik heel erg leuk vond aan de marketingafdeling is dat er veel te leren was over marketing op allerlei verschillende gebieden, zowel online als offline. Het was dan ook heel interessant om mee te kijken bij diverse collega’s. Zo heb ik veel kennis opgedaan en geleerd over social media, kanaalstrategieën, online marketing en massacommunicatie. Zo heb ik een middag bijgewoond waarbij we met alle online partners van Ben hebben gebrainstormd over online marketing en zoekmachine optimalisatie. Doordat ik meerdere blogs voor Ben heb geschreven, heb ik ook geleerd hoe je teksten kunt schrijven met een goede SEO-waarde. En als klap op de vuurpijl ben ik zelfs bij de opnames van de nieuwe commercial van Ben geweest!

Kortom, ik heb tijdens mijn stage super veel geleerd van mijn collega’s en ik heb een hele fijne tijd gehad binnen deze dynamische organisatie. Maar ik ben gelukkig niet weg! Ik werk nog steeds in het marketingteam en leer nog steeds heel erg veel van iedereen bij Ben.

Ben je ook op zoek?

Ik hoop dat ik je een goed beeld heb kunnen geven over hoe het is om stage lopen bij Ben! Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe stagiaires, zowel voor meewerkstages en afstudeerstages, dus houd onze vacaturepagina (T-Mobile) in de gaten. Lijkt het jou leuk om bij het mooiste merk van Nederland stage te lopen?

ShS