31 augustus 2016
Denise

Stage lopen bij Ben: zeker doen!

Zeker doen! Wie wil er nou niet bij zo een leuk bedrijf werken als Ben? Ik heb de afgelopen zomer het voorrecht gehad om bij Ben volledig mee te werken voor 4 maanden. Zelf studeer ik communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht en zocht ik een meewerkstage om meer te leren over marketingcommunicatie in een organisatie.

Mijn werkzaamheden

Tijdens mijn stage heb ik meegewerkt aan de Customer Relationship Management (CRM) en Social Media activiteiten binnen Ben. Bij CRM staat vooral de relatie met de klant centraal. Hier heb ik verschillende communicatiestromen (ook wel customer journeys genoemd) met de klant in kaart gebracht en deze met een groep collega’s verbeterd. Ook heb ik mee gekeken en meegewerkt aan de e-mailmarketing van Ben. Bij Social Media heb ik geholpen bij het creëren van content voor alle social kanalen van Ben.

Het leukste vind ik dat Ben zo lekker persoonlijk en simpel blijft. Ook in zijn communicatie. De afgelopen periode heb ik dan ook heel wat persoonlijke kaartjes geschreven om winacties uit te reiken en klanten blij te maken met echte Ben gadgets. Het Ben-gevoel is ook continu aanwezig op de vloer. Zo werd ik op mijn eerste werkdag verwelkomd door vele leuke Ben gadgets en was ik gelijk fan!

Tijdens mijn sollicitatiegesprek had ik aangegeven dat ik geen algemene informatie over Ben kon vinden op de website. De meeste organisaties hebben een “Over” pagina en die had Ben destijds nog niet. Dit werd daarom ook gelijk mijn eerste taak tijdens mijn stageperiode, met als resultaat dat er nu een Over Ben pagina is. Dat is toch wel iets om trots op te zijn, toch?

stage

Niet ondersteunen maar meewerken

Tijdens mijn stage ben ik er al snel achter gekomen dat ik het woord “ondersteunen” niet meer mocht noemen. Ik werd namelijk als volwaardige collega geaccepteerd op de afdeling en in het bedrijf. Ik ondersteunde geen manager maar werkte volledig mee in een team. Ik stond als stagiaire ook echt centraal tijdens de stage. Veel bedrijven willen eigenlijk een goedkope kracht als ze een stagiaire aannemen. Dit is bij Ben totaal niet het geval. Ik mocht aangeven waaraan ik wilde werken en wat ik interessant vond en dit heb ik ook zeker gedaan tijdens mijn stage. Met als resultaat dat ik heel wat informatie rijker ben geworden over het werken in het algemeen en het werken in een marketingteam.

Ben benieuwd

Moet je nog stage lopen? Ben zoekt regelmatig zowel afstudeer- als meewerkstagiairs. Houd de vacaturebank dus in de gaten en volg Ben op LinkedIn!

ShS