11 mei 2017
Denise

Vier tips voor het leren met een mobiele telefoonverslaving!

Ja, ik heb er ook last van. Tijdens het leren net je concentratie kwijt zijn en gelijk grijpen naar je mobiele telefoon.. Dan zit je al snel een half uur aan het scherm gekluisterd om alle social media af te gaan. Omdat de examens, tentamens en scripties om de hoek staan, wil ik je wat tips geven voor het leren met je smartphone. 

1. Heel simpel, leg die smartphone veeeeerrr weg tijdens het leren!

Voor sommige werkt dit super. Als je namelijk je mobiele telefoon niet ziet, dan heb je ook geen behoefte deze te pakken. Daarnaast zie je je scherm ook niet oplichten, zie je geen pushnotificaties en hoor je geen telefoontjes afgaan.

2. Zet je mobiel op niet storen.

Hiermee kan je je mobiel wel in de buurt hebben maar krijg je geen pushnotificaties of telefoontjes. Verwacht je een belangrijk telefoontje van iemand? Dan kan je hem/haar in je favorietenlijst zetten. Dan krijg je alleen van hem of haar een melding! 

3. Zet je wekker!

Dit is voor de verslaafden onder ons. Kan jij nu echt niet zonder? Zet dan je wekker voor 45 minuten. Beloof aan jezelf dat je drie kwartier keihard blokt en dat je daarna als beloning 5 minuten op je mobiele telefoon mag kijken. Daarna weer 45 minuten blokken, enzovoort!

4. Elkaar opAppen!

Pep elkaar op met een WhatsApp naar elkaar. Doe dit 1x 's ochtends, middags en s' avonds voor onze die hards. Zo gebruik je je mobiele telefoon op een leuke en positieve manier en ga je een afspraak aan met je besties. 

Vier handige tips om om te gaan met je mobiele telefoon tijdens deze drukke periode dus. Ik merk zelf dat ik goed leer als ik een uurtje leer en daarna even afleiding zoekt. Zodat ik daarna weer optimale concentratie hebt. Iedereen leert natuurlijk anders. Welke tips heb jij voor mij voor het leren? 

 

VhV