22 juni 2016
Janine

Vind eenvoudig jouw ideale (budget) vakantie

Je bent geen echte Nederlander als je niet op zoek gaat naar de beste deal voor je vakantie toch? In deze blog vertel ik via welke apps en websites ik altijd de allerbeste vliegtickets en accommodatie deals vind. Zo haal je hopelijk nog meer plezier uit je vakantiebudget, en kun je hopelijk nog vaker en verder reizen zonder meer uit te geven.

Waar vind ik de goedkoopste vlucht?

Zelf ben ik echt fan van de app skyscanner (iOS en Android). Een handige app die razendsnel meer dan 1200 vliegtuigmaatschappijen wereldwijd vergelijkt, en zo eenvoudig het goedkoopste ticket naar jouw droombestemming vindt. Eigenlijk dus een soort zoekmachine voor de goedkoopste vlucht tussen bestemming A en B. Je kunt zelf aangeven vanaf welk vliegveld je waarnaar toe wilt vliegen, wanneer, met hoeveel personen je vliegt en of je direct of met een tussenstop wilt vliegen. Super handig en het heeft mij al veel geld bespaard. Zo heb ik gisteren toevallig voor slechts 95 euro een retourtje Amsterdam – Praag geboekt!

Naast goedkope vliegtickets kun je via skyscanner ook eenvoudig goedkope hotelaanbiedingen, autoverhuur en andere vakantie aanbiedingen vinden. Ik gebruik het zelf alleen om de goedkoopste vlucht te vinden, maar stiekem zijn ze dus van alle markten thuis.

budget

Hoe vind ik de ideale accommodatie voor mijn budget?

Tegenwoordig zie je bijna door de bomen het bos niet meer. Daarom hieronder mijn top drie websites/apps om je ideale budget accommodatie te vinden.

Booking.com: hier vind je de beste deals in elke prijsklasse. Het grote voordeel van booking.com vind ik dat ze echt overal ter wereld accommodaties hebben en dat zowel de website als app zeer gebruiksvriendelijk zijn. Zelf heb ik via deze website al vele betaalbare toplocaties in o.a. Madrid, Barcelona, New York, Indonesië, Maastricht, Antwerpen en Rome via booking geboekt. Echt een aanrader als je het mij vraagt.

Airbnb: vind je het leuker om in een echt huis of appartement te verblijven? Dan is Airbnb ideaal. Tegen een betaalbare prijs stellen mensen hun huis, appartement of kamer beschikbaar. Zelf heb ik hier nog nooit gebruik van gemaakt maar na alle goede verhalen van mijn vrienden durf ik het je zeker aan te raden!

Hostelworld: klinkt lekker studentikoos vind je niet? Toch hebben ze voor ieder wat wils door hun ruime keuze aan dorms (gedeelde kamers), twee- en eenpersoonskamers. Ideaal voor backpackers maar ook zeker een aanrader als je gewoonweg niet al te veel wilt betalen voor je accommodatie. Zelf heb ik deze site veelvuldig gebruikt tijdens mijn reis door Australië en Nieuw Zeeland.

Toch liever een alles-in-1 vakantie?

Regel je liever alles in één keer? Dan zijn Ticketspy en Holidayguru ideaal. Een paar jaar geleden ontdekte ik via facebook beide pagina’s en ik ben ze meteen enthousiast gaan volgen (even een simpele vind-ik-leuk en de mooiste jaloersmakende aanbiedingen en bestemmingen overspoelen je tijdslijn).

De namen zeggen het eigenlijk al: ze speuren het hele web af op zoek naar jouw ideale (budget) vakantie. Beiden verkopen zelf geen vakanties maar verwijzen je door naar de website waar je deze super goedkope deals (vervoer én accommodatie) kunt vinden. Het enige waar je even goed op moet letten zijn dat de deals vaak alleen in een bepaalde periode geldig zijn, en dat altijd geldt op = op. Naast de allerbeste deals vind je op hun website's ook een leuke blog met allerlei leuke tips.

budgetbudget

 

Nog een paar extra tips

Vakantieveilingen: bepaal zelf hoeveel je betaalt voor jouw vakantie. Het concept is simpel: bieden op jouw droomvakantie. De hoogste bieder binnen de gestelde tijd koopt de vakantie voor het geboden geldbedrag.

Tripadvisor: een handige review website met tips en foto’s van de beste steden en bezienswaardigheden.

Lonely plannet: ik houd echt van de pocket guides die ze voor diverse steden ontwikkeld hebben. Geen zin om geld uit te geven aan zo’n boekje? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je tas te pakken en je volgende vakantiebestemming uit te zoeken. En als je toch aan het zoeken bent en een goede tip vindt voor Zuid-Afrika vergeet deze dan niet even hieronder neer te zetten. Dat is namelijk mijn volgende bestemming :-)

Pssst: Ben je eenmaal op je droombestemming aangekomen? Lees dan ook zeker even de blog van mijn collega’s Bart (6 tips voor een zorgeloze vakantie) en Mariska (Ben voordelig in EU landen).

VhV