24 januari 2017
Desiree

Voorkom extra kosten

Het is veel leuker om je geld uit te geven aan leuke dingen, dan aan een hoge telefoonrekening. Daarom heb ik uitgezocht hoe je extra kosten op je telefoonrekening het beste kan voorkomen. Dit is handig voor mezelf, maar ook voor jou. Want zeg nou eens eerlijk, jij houdt toch ook liever tijd en geld over voor de leuke dingen in het leven?

Ben beschermd

De ene maand houd ik met gemak de helft van mijn internetbundel over, terwijl ik de maand daarop de helft van de maand nog niet eens haal met mijn volledige internetbundel. Je internetverbruik is helaas niet zo duidelijk te meten als bijvoorbeeld een minuut bellen.

Als mijn internetbundel op is, betaal ik €0,10 per MB. Dit kan erg snel oplopen. Daarom heb ik nu MB Pauze aangezet. MB Pauze zorgt ervoor dat mijn internet blokkeert wanneer mijn internetbundel op is. Op die manier kom ik niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Als mijn internetbundel op de eerste dag van de maand dan weer wordt aangevuld, verdwijnt de blokkade van MB Pauze automatisch weer. Hier hoef ik zelf helemaal niets voor te doen!

MB Pauze kun je heel gemakkelijk zelf aanzetten via je Ik Ben pagina.

Ben precies genoeg

Gisteren kreeg ik weer SMS van Ben waar in stond dat ik 100% van mijn belbundel had gebruikt. Ik zou nu weer €0,31 per minuut gaan betalen. Zo loopt mijn factuur natuurlijk weer aardig op.

Via mijn Ik Ben pagina heb ik mijn belbundel veranderd naar onbeperkt bellen. Wanneer je je bundels naar boven veranderd wordt dit al binnen een half uur doorgevoerd. Wanneer je je bundel naar beneden veranderd gaat dit altijd de eerste dag van de volgende maand in. Het is dus wel zo slim om even bij te houden of jij voordeliger uit bent met een andere bel- of databundel. De wijziging zijn zo doorgevoerd en wie weet bespaar je wel een hele hoop geld.

Let op: Met een 24 maanden contract kun je je bundels ook naar beneden wijzigen, maar je nieuwe maandelijkse abonnementsprijs mag dan niet lager uitkomen dan tijdens het aangaan van je contract.

Ben op tijd betaald

Zoals ik al zei heb ik vaak helemaal geen tijd om uit te zoeken waarom mijn telefoonrekening duurder is dan normaal. Daarom stel ik zaken als deze nog wel eens uit. Dit is echter niet erg slim van me. Wanneer een factuur niet op tijd betaald wordt, kan Ben namelijk €15,00 herinneringskosten in rekening brengen op de volgende factuur.

Om zulke onnodige kosten te voorkomen kun je altijd het beste een nieuwe factuur direct betalen. Als achteraf blijkt dat er onterechte kosten op je factuur staan, dan zal Ben dit weer rechtzetten.

Ben voorzichtig in het buitenland

Naast uit eten of naar de bioscoop gaan, ga ik ook graag op vakantie. Lekker uren lang in de zon liggen of van de mooie omgeving genieten. Jammer genoeg is mijn telefoonrekening na een vakantie in het buitenland ook een stuk hoger. Daarom is er in het buitenland een limiet ingesteld op mobiel internet van €15,00? Wanneer je 80% van dit limiet bereikt krijg je hier een sms over van Ben. Heb je 100% van dit limiet bereikt dan wordt je internetverbinding automatisch verbroken. Op die manier voorkom je hoge onverwachte internetkosten.

Dit limiet geldt helaas niet voor bellen, sms’en en het gebruik van je voicemail. Het is daarom altijd slim om voor vertrek even te controleren wat de kosten hiervan zijn in het land waar jij naartoe gaat. Je kunt dit via de buitenland tarieven pagina controleren.

Ik hoop dat jij en ik nu allebei minder onnodige kosten op onze telefoonrekening krijgen. Heb jij ook nog tips om onnodige kosten te voorkomen? Laat het me hieronder weten.

VhV