26 september 2017
Dennis

Vrijwillig blind worden. Wie doet dat nou zomaar? BennieBlind!

“Goedemorgen!”, “Fijne dag nog!” of “Hallo, mooie dag vandaag hè?”

We horen het steeds minder. Steeds minder, omdat we allemaal constant bezig zijn met onze mobiele telefoon, zelfs wanneer we op straat lopen. En hoe kan het ook anders? Telefoons van tegenwoordig kunnen alles! Je luistert er muziek op, leest een artikel en blijft op de hoogte van waar je vrienden mee bezig zijn. Je telefoon is een enorme bron van informatie, maar soms ook een enorme afleiding.

We hebben het allemaal ook wel nodig. Maar hebben we het áltijd nodig? Zelf maak ik mij er even schuldig aan. Even op mijn telefoon kijken tijdens het eten of bijvoorbeeld intensief appen terwijl ik de straat oversteek waardoor ik niet goed genoeg om mij heen kijk. En weet je wat het is; ik vind het normaal. En dat is het eigenlijk ook. Dit is wat we allemaal doen. Wij zijn de generatie die altijd verbonden is. Altijd verbonden via ons toestel, maar vaak genoeg eigenlijk stiekem niet meer met elkaar. Vaak genoeg niet meer met de mensen en situaties om ons heen.

BennieBlind

Reuze gevaarlijk dus, vooral in het verkeer. En we hebben niet allemaal zo’n knappe ‘afgeleidehond’ zoals in de video. Sterker nog, die gaan er natuurlijk ook niet komen. KNGF Geleidehonden traint nog altijd échte blindengeleidehonden. Die trouwens ook veel last hebben van mensen die afgeleid zijn door hun mobiel. Met zulke onvoorspelbare, slingerende mensen kunnen de honden geen rekening houden. Hun slechtziende of blinde baasjes natuurlijk al helemaal niet.

Met onze nieuwe commercial willen we elkaar vooral bewust maken. Wat als we ervoor zouden kiezen om dat ding eens weg te leggen? Dan kunnen we eindelijk eens genieten van de leuke dingen van het leven en missen we geen mooie momenten meer. Een stuk minder in elk geval. Heb je je nooit afgevraagd wat er zich eigenlijk allemaal afspeelt om je heen terwijl je druk bezig bent op je telefoon? Er is een prachtige wereld om te ontdekken en mooie mensen om je heen met een eigen verhaal. In samenwerking met KNGF hebben we het als uitdaging gezien om dit te illustreren in de video die je hierboven gezien hebt. Zie hier hoe de video tot stand is gekomen in de ‘making of’:

We kunnen er niet omheen: Je telefoon is bijna een eerste levensbehoefte geworden. We kunnen allemaal niet meer zonder! En het belang van een mobiele telefoon zal in de komende jaren alleen maar meer blijven groeien. Juist daarom is dit onderwerp zó belangrijk om aan de kaak te blijven stellen. Ik denk ook dat we dit samen goed op kunnen lossen. Door elkaar een beetje te helpen. Zie je iemand die onderweg is afgeleid door zijn of haar mobiel? Roep dan: ‘Hé, Bennie blind!’. Wel met een leuke knipoog ;) Ik wens je vele fantastische gesprekken en momenten toe, zonder je telefoon.

Bedankt voor het lezen. Wat vind jij van dit onderwerp? Laat het mij weten in de reacties!

- Dennis Sanchez

Social Media & Community Manager bij Ben

VhV