30 april 2019
Puck

Wat te doen!? 24 uur zonder het internet

Zit jij ook veel te vaak op je telefoon en mis je de tijd die je erdoor kwijt bent? Durf je de uitdaging aan om mee te doen aan de offline dag van 10 mei? Tijd om optimaal gebruik te maken van je dag. 24 uur offline gaat misschien onwennig voelen en daarom heb ik de volgende tips voor je, zodat jij weet wat je met alle extra tijd kunt doen. En ben je voorbereid op de Ben® ff offline dag.

Tip 1: lekker van de zon genieten!

De weersverwachting geeft een perfecte temperatuur aan om naar buiten te gaan. Zelfs de zon is aanwezig! Nodig je vrienden uit en geniet samen. De liefhebber van rust kan in de zon gaan liggen en de actieveling kan gaan sporten.

Tip 2: genieten op festivals

Nu de zomer in aantocht is, zijn er verschillende festivals, feestjes of voorstellingen die zeker het bezoeken waard zijn. Een paar voorbeelden zijn Fairytale Festival in Kaatsheuvel, Festival Trek in Rotterdam of Daniel Arends in Tilburg.

Tip 3: eindelijk tijd om op te ruimen

Gebruik 10 mei als de ideale dag om op te ruimen en de klusjes te doen waar je normaal altijd excuses voor vindt. Dit zorgt voor een frisse start. Wist je dat je je ook beter kan concentreren als je op een opgeruimde plek zit?

Tip 4: oude vrienden ontmoeten

Wist je dat je dat wij in Nederland gemiddeld 61 uur per maand op onze telefoon zitten? Een van je beste vrienden al een tijdje niet gezien, dat zou zo maar door deze weggegooide tijd zijn. Wordt 10 mei de dag dat jullie eindelijk weer kunnen bijpraten?

Tip 5: een feestje vieren

10 mei 2019 is het in Mexico Moederdag, in Israël is het Onafhankelijkheidsdag en in de hele wereld de ramadan. Een dag om dit te vieren met de mensen waar je om geeft, zonder afleiding van je telefoon. Maak van 10 mei je eigen feestdag.

Tip 6: klaar maken voor een nieuwe dag vol internet

Nu je een dag geen internet hebt om iets te posten, verzamel je alleen maar meer content om op 11 mei volledig terug te zijn op social media. Mocht je het zo erg missen, dan besef je meteen de waarde die jij hecht aan je telefoon.

Vergeet je niet aan te melden voor het evenement en je vrienden uit te nodigen. Bekijk voor meer informatie de site van de Nationale Offline Dag.

WhW