8 mei 2019
Puck

Werk en privé telefoongebruik, met één of twee telefoons?

Tijdens werk en in je privéleven zijn telefoons onmisbaar. Maar hoe ga je daarmee om? Wat is de best passende balans tussen werk en privé voor jou, waar ligt jouw grens? Begrijpelijk is dat dit soms lastig is aan te geven. Het telefoongebruik is de laatste paar jaar behoorlijk toegenomen en daarom zullen meer mensen met deze vraag zitten. Regelmatig hoor je dat mensen twee telefoons hebben, de een voor tijdens het werk en de ander voor privégebruik. Anderen kiezen ervoor om alles op een telefoonnummer te hebben. Wat zijn de voor- en nadelen van beide keuzes? Ik zal ze voor je toelichten en wie weet helpt dit je bij een keuze maken.

1. Twee telefoons: één voor werk en één voor thuis

Het hebben van een werktelefoon en een voor privé, brengt een groot voordeel met zich mee: weekend is ook echt weekend. Zet je werk telefoon uit en je bent onbereikbaar voor collega’s. Wanneer je aan het werk bent, kan je niet worden afgeleid door vrienden of familie via je privé telefoon. Maar het komt vaak genoeg voor dat je bevriend bent met je collega’s. Via welke telefoon heb je contact met hen? De scheiding tussen werk en privé blijkt misschien lastiger te zijn dan dat je zou denken. Wil jij jouw werk en privé gescheiden houden met twee telefoons, maar niet teveel betalen? Bekijk dan de Ben website voor interessante deals die geen aanslag op je portemonnee.

2. Eén telefoon voor alles

Wanneer je één telefoon hebt, is alles bij de hand; collega’s, familie én vrienden. Het is efficiënt en goedkoper doordat je maar voor één toestel hoeft te betalen. Maar hoe houd je dan werk en privé gescheiden met telefoongebruik? Heel simpel; op WhatsApp kun je groepsgesprekken op ‘stil’ zetten. Je kunt groepsgesprekken stil zetten voor 8 uur. Ideaal om tijdens je werk je vriendengroep stil te zetten, zodat je niets binnenkrijgt tijdens het werk over hoe laat jullie een ijskoud biertje gaan drinken ’s avonds. Je focus ligt volledig op je werk en wanneer je klaar bent, schakel je je werk groepsgesprekken uit voor 8 uur zodat je ongestoord kan genieten van je avond. en de andere gaan na 8 uur automatisch weer aan. Lees hier meer tips over hoe je rust aan je hoofd kan krijgen.

Hoe houd jij jouw werk en privé telefoongebruik gescheiden? Laat het me weten in de comments hieronder!

WhW