24 augustus 2017
Ben te gast

Wil jij geld besparen op een nieuw toestel?

Een nieuw toestel voor weinig

Vorige week kwam ik een goede vriend tegen. Hij was toe aan een nieuw toestel en gelukkig (voor hem) kon hij ook zijn lopende mobiele abonnement opzeggen. Aangezien ik voor Ben werk, wordt er wel vaker aan mij gevraagd wat de beste nieuwe toestellen zijn en of ik (het blijven Hollanders) nog wat korting kon regelen. Omdat Ben al gunstig geprijsd is, kon ik hem hier helaas niet aan helpen. Wel kon ik hem helpen met mijn advies over wat goede toestellen zijn en hoe je hier nog wat extra voordeel kan behalen. Hier wil ik jullie in dit blog graag wat meer over vertellen.

Is een los toestel met losse sim-only altijd het voordeligst?

Mijn vriend was van plan om eerst een los toestel in een winkel te kopen om daarna apart nog een sim-only abonnement bij een telefoon provider af te sluiten. Hier schreef mijn collega Renske al eerder een blog over “Het voordeel van Sim Only”.  Sim-Only heeft als grote voordeel dat je je flexibiliteit behoudt voor de keuze van het toestel. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende contractduren (maandelijks opzegbaar of 24 maanden) en je verlaagt je maandelijkse abonnementskosten. Sim-Only is daarom een goede keuze als je nog een goedwerkend toestel hebt of de aankoop van een tweedehands toestel ook prima vindt. Mocht je wel voor een nieuw toestel willen gaan, dan adviseer ik je toch om voor een toestel met abonnement te gaan. Veel telefoon providers kunnen vanwege de grote aantallen toestellen die ze (internationaal) inkopen vaak een extra scherpe prijs krijgen. Dit voordeel wordt weer doorberekend aan de klant. Met één maar, er dient wel een abonnement voor 24 maanden afgenomen te worden. Dit zorgt ervoor dat de combinatie van een nieuw toestel met abonnement (bijna) altijd goedkoper is. Kijk maar eens naar de som van de maandelijkse kosten van je abonnement en je toestel en dan zal je zien dat het bijna altijd voordeliger is om dit tegelijkertijd af te nemen.

Hopelijk helpt dit om je nog iets beter voor te bereiden op de aanschaf van je nieuwe toestel. Weet jij nog andere tips om geld te besparen op je nieuwe toestel abonnement? Vertel het mij dan hieronder, ik ben benieuwd!

Over mijn gastblogger: Ik ben Floris. Ik krijg energie van Deep House en HipHop, bootje varen en borrelen in de zon met vrienden. Ben altijd aan het zoeken om alles effectiever, goedkoper of sneller te kunnen doen, liefst met behulp van de nieuwste apps. 

WhW