7 december 2017
Ben te gast

Zo maak je jouw foto nog mooier

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen selfie maak. Ik maak elke dag een foto van een mooi moment. Dit kan van alles zijn waar ik blij van wordt. Een dag zonder selfie is dus een verloren dag voor mij. Dankzij m’n “selfie game” zit ik nu al op 17,2000 volgers op Instagram. In deze blog deel ik graag mijn tips en trucs voor betere mobiele foto’s met je.

 

Om te beginnen

Zorg ervoor dat je er perfect uitziet! Daarna kijk je eerst altijd wat je achtergrond is voordat je een foto maakt. Het zou namelijk zonde zijn als je een hele mooie foto hebt gemaakt, maar er bijvoorbeeld een onopgeruimd bed op de achtergrond staat.

 

Je bent nog niet klaar

Een perfect uitstraling en/of achtergrond is niet alles wat je nodig hebt. Je hebt meer nodig dan alleen dat. Denk bijvoorbeeld aan schone lenzen, goed licht etc. Hieronder geef ik je een aantal tips om de beste selfie te maken.

  1. Wij zijn bijna allemaal verslaafd aan onze telefoon. Sterker nog, ik durf te wedden dat er geen uur voorbij gaat zonder dat je hem even in je hand heb gehad. Door de hele dag gebruik te maken van je mobiele telefoon is je lens nogal vies. Maak deze daarom eerst schoon, anders krijg je heel gauw een wazige foto als resultaat.
  1. Natuurlijk licht is eigenlijk het mooist bij het maken van een selfie, maar je moet natuurlijk de tactieken hiervoor kennen. Je kan bijvoorbeeld beter naast het raam gaan staan dan tegen het raam in fotograferen. Probeer vooral het gebruiken van de flits te vermijden. Het maakt je foto snel plat en rode ogen vindt niemand leuk.
  1. Camera voorkant: Tegenwoordig zitten er op de meeste mobiele telefoons twee camera’s. Één aan de achterkant, één aan de voorkant. Ik maak zelf het meest gebruik van de ene aan de voorkant. Dit doe ik om selfies te maken. Zorg vooral dat je telefoonschermlicht op zijn helderst staat.
  1. Setting: Houd de camera een beetje boven je hoofd, dan lijk je meestal slanker en kom je minder grof over. Daarnaast is het vaak mooi als je je selfie niet recht van voren neemt, maar je gezicht een beetje kantelt. Op die manier is de foto namelijk subtieler en vaak ook mooier. Op het moment dat je je gezicht kantelt, is het handig om rekening te houden met je ‘mooiste kant’.

 

Foto bewerken

Ben je hierna nog steeds niet tevreden over je selfie? Dan kan je gebruik maken van apps om je foto’s te bewerken of filters.

Op veel mobiele telefoons zit al de functie in de camera om een bepaalde filter over je foto heen te doen. Maar nóg mooiere filters kan je vinden in apps, zoals bijvoorbeeld Instagram zelf. Probeer eens de diverse filters uit die Instagram je biedt en je zult zien dat je selfie nog mooier wordt dan hij al was.

Vind je de Instagram filters niks? Dan raad ik je Avairy aan. Aviary is een mobiele foto-bewerker die je tientallen manieren biedt om met één tik je foto’s te verfraaien en te versieren en unieke foto-effecten toe te passen. Je creaties deel je daarna in een handomdraai met vrienden. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Andriod.

 

Gefeliciteerd! Nu ben je ook een selfie professional!

Laat je het hieronder ook even weten welke gouden tips jij gebruikt!

ZhZ