Skip to main content

Nummerbehoud aanvragen bij Ben

Jouw vertrouwde nummer meenemen naar Ben is makkelijk en gratis. In 3 stappen is jouw nummerbehoud verzoek ingediend. Ik regel de rest.

Als je al een bestelling bij mij hebt geplaatst kan je ook achteraf nummerbehoud aanvragen.

Nummerbehoud aanvragen

Nummerbehoud aanvragen

Je kan 120 dagen voor de einddatum van je huidige contract nummerbehoud aanvragen. Nadat je je Ben bestelling hebt afgerond, kom je terecht op de pagina waar je nummerbehoud kan aanvragen. Is deze pagina je ontgaan? Geen paniek. Je kan altijd achteraf nog nummerbehoud aanvragen in Ik Ben.
 


Nummerbehoud aanvragen

De status bekijken

Je hoort binnen 5 werkdagen nadat je nummerbehoud hebt aangevraagd, per mail en SMS of je verzoek is goedgekeurd. Je huidige aanbieder weet nu dat je naar mij gaat overstappen. Je hoeft je abonnement dus niet zelf op te zeggen.
 

 
 
Status bekijken

Wanneer gaat je nummer over naar Ben?

Ik plan jouw overstapdatum altijd in op de eerst mogelijke datum. Dat is de einddatum van je huidige contract bij je huidige aanbieder. Je nummerbehoud vindt die dag plaats tussen 8:30 en 17:30 uur.
Komt de ingeplande overstapdatum niet uit? In Ik Ben kan je ervoor kiezen om nummerbehoud op een later tijdstip plaats te laten vinden.

Ga naar Ik Ben


Als het niet in één keer lukt

Het komt wel eens voor dat nummerbehoud wordt afgewezen. Geen zorgen! Ik stuur je een e-mail, waarin duidelijk staat wat je kan doen om nummerbehoud alsnog in orde te maken.
 

Wat gebeurt er op de overstapdatum?

Ik stuur je een dag voor de overstapdatum een herinnering SMS. Het overzetten van je nummer gebeurt ergens tussen 8:30 en 17:30 uur. Valt het netwerk weg van je andere provider? Stop dan de Ben simkaart in je telefoon en zet je telefoon even uit en aan.
 

Veelgestelde vragen over nummerbehoud

Heb je toch nog een vraag over jouw nummerbehoud? Ik help je graag. De antwoorden op de meestgestelde vragen heb ik voor je bij elkaar gezet.

Nummerbehoud annuleren

Wat is de eerst mogelijke overstapdatum?

Waarom wordt mijn Ben bestelling eerder geleverd dan dat mijn nummer wordt overgezet?

Kan ik al bellen met Ben voordat mijn mobiele nummer wordt overgezet?

Waarom staat er een ander mobiel nummer op mijn simkaart?

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan even op mijn servicepagina