Skip to main content

Wat is Sim Only?

Sim Only is een abonnementsvorm waarbij je alleen betaalt voor je belminuten, SMS en/of internet en niet voor een telefoon. Bij Ben kies je tussen een abonnement van 24 maanden of een maandelijks opzegbare Sim Only. Bovenaan deze pagina kun jij zelf je Sim Only samenstellen.

Wat is het verschil tussen Sim Only en prepaid?

Met Prepaid waardeer je beltegoed op wanneer jij wilt. Je zit dus niet vast aan een abonnement en bepaalt zelf je maandelijkse kosten. Ook kun je de ene maand veel opwaarderen en de andere maand weinig: maar net hoeveel jij nodig hebt. Met prepaid kan het wel zo zijn dat je zonder beltegoed komt te zitten en niet meer kunt bellen, SMS'en of internetten. Als dat gebeurt moet je weer opwaarderen. Wel kunnen mensen jou wel altijd bellen.

Bij Sim Only betaal je elke maand hetzelfde en hiermee ben je altijd online. Ook als je bundel op is kun je blijven internetten op een tragere snelheid. Bij Sim Only kun je maandelijks lager of hoger bijstellen. Daarnaast heeft Sim Only de mogelijkheid tot 4G én betaal je bij Sim Only altijd voor de laagste tarieven.

Kan ik maandelijks opzeggen?

Bij Ben kies je tussen een maandelijks opzegbaar abonnement, of een Sim Only van 24 maanden. Als je dus kiest voor maandelijks opzeggen (voor maar 1,- extra) dan kun je ieder moment opzeggen.

Welke Sim Only moet ik kiezen?

Ik help je graag met de keuze voor jouw Sim Only abonnement. Bovenaan deze pagina heb je verschillende keuzes. Stel jezelf de volgende vragen bij de onderdelen:

Soort abonnement
 • Wil ik graag vrijheid met het opzeggen van mijn abonnement? Ga dan voor het abonnement van 1 maand: maandelijks opzegbaar
 • Wil ik de allerlaagste tarieven en heb je een telefoon die nog heel lang meegaat? Of koop ik altijd een simlockvrije telefoon? Ga dan voor “24 maanden”
 • Wil ik kunnen bellen, SMS’en en internetten op mijn telefoon? Ga dan voor “Internet & Bellen”
 • Heb ik geen internet nodig? Kies dan voor “Alleen bellen”
Bellen en SMS’en
 • Bel ik heel weinig of wil ik alleen gebeld worden? Kies dan voor de laagste optie. Als je “alleen bellen” hebt gekozen is dit 250 min/sms en heb je gekozen voor “internet & bellen” is dit 100 min/sms.
 • Bel ik gemiddeld 10 tot 15 minuten per dag? Ga dan voor de middelste optie. Bij “alleen bellen” is dit 500 min/sms en bij “internet & bellen” is dit 300 min/sms per dag.
 • Ben ik een échte beller en wil ik niet letten op het aantal minuten dat ik heb? Kies dan voor onbeperkt min/sms.
 • Heb ik gekozen voor de optie “alleen bellen” en ga ik niet voor de onbeperkt min/sms optie, maar ben ik wel bang dat ik tekort kom op SMS? Kies dan voor de extra bundel, namelijk 1.000 sms’jes voor maar 0,50 cent.
Internetbundel
 • Zit ik niet veel op internet, hooguit om een Whatsappje te sturen? Ga dan voor de laagste optie: 750 MB.
 • Zit ik regelmatig op mijn telefoon om te Whatsappen, het nieuws te bekijken, en af en toe op Social Media rond te neuzen? Ga dan voor 2000 - 4000 MB.
 • Zit ik veel op mijn telefoon, Whatsapp ik heel de dag en gebruik meerdere social media kanalen erg veel? Gebruik ik mijn telefoon voor navigatie, het checken van het werk en het bekijken van nieuws? Verzend ik vaak foto’s en video’s? Kies dan voor 4000 - 6000 MB.
Tip! Bekijk jouw huidige MB verbruik op je telefoon.
 • iPhone: Ga naar instellingen -> mobiel netwerk -> mobiele data -> scroll helemaal naar beneden en vind een overzicht van alle functies die data verbruiken.
 • Android: Ga naar instellingen -> ga naar gegevensverbruik -> scroll helemaal naar beneden en vind je verbruik.

Is Sim Only geschikt voor kinderen?

Sim Only is zeker geschikt voor kinderen. Als ouder kies je zelf een abonnement, bijvoorbeeld het laagste dat er is. Je kunt er ook voor kiezen om geen internet in het Sim Only abonnement te nemen maar alleen belminuten. Hierdoor zijn ze altijd bereikbaar en kunnen ze jou bereiken wanneer dat nodig is.

Ik ben student. Krijg ik bij jullie korting?

Ik hou van Sim Only deals! Speciaal voor studenten heb ik een Sim Only deal. Kijk daarom eens snel op Sim Only voor studenten.

Hoe kan ik overstappen naar Ben?

Wanneer je een abonnement afsluit bij mij en kiest voor nummerbehoud tijdens de bestelling, dan regel ik de opzegging van jouw huidige abonnement voor jou. Handig hè! Hierbij houd ik rekening met een minimale opzegtermijn van een maand van jouw huidige abonnement.

Bel je prepaid? Dan kan ik jouw nummer al met 2 werkdagen overnemen. Zeg je abonnement niet zelf op, dat regel ik voor je. Zo voorkom je namelijk dat jouw nummer komt te vervallen.

Wat is het goedkoopste Sim Only abonnement?

Bij Ben heb je al voor 6,50 een Sim Only abonnement. Kies dan voor:

 • 24 maanden
 • Alleen bellen
 • 250 min/sms
Tijdelijk betaal je geen aansluitkosten t.w.v. 20 euro!

Kan ik met Sim Only ook onbeperkt bellen?

Wil je alleen bellen met jouw Sim Only abonnement? Dat kan! Met één van mijn Sim Only abonnementen kun je ook onbeperkt bellen en sms’en als je dat wilt. Kies je hiervoor? Dan ben je niet verplicht om er ook Sim Only internet bij te nemen. Hoeft niet, mag natuurlijk wel! Je bent helemaal vrij om dit zelf te kiezen. Want ik geef jou graag een flexibel abonnement, dat volledig door jou is samen te stellen. Ga je voor onbeperkt bellen, kies dan bovenaan deze pagina onder “bellen en sms’en” voor de derde optie: Onbeperkt min/sms. Dit voor maar 5,- per maand!

Heeft Ben ook de 4G optie bij het Sim Only abonnement?

Ben jij graag online en klinkt 6 x sneller mobiel internet dan 3G jou als muziek in de oren? Kies dan voor slechts € 1,- per maand extra mijn Sim Only 4G optie in je bundel. Voor € 1,50,- heb je zelfs een 4G bundel tot 225 Mbps met 4G Extra Snel! Kijk voor mijn maximale en geraamde internetsnelheid naar mijn prijslijst. Omdat we geïnvesteerd hebben in de nieuwste technologieën heeft 4G naast de verhoogde snelheid en stabiliteit, maar is daarbij ook de dekking sterk verbeterd. Ik maak dan ook trots gebruik van het T-Mobile netwerk, ook dit jaar weer als beste getest!